Over Ons

.

.

axal zout tabletten

Nederlandse Zouthandel b.v. – Roeland van der Drift

.
Nederlandse Zouthandel is in 2011 ontstaan door de afsplitsing van de zouthandel bij Warmelo & Van der Drift. Dit familiebedrijf is opgericht in het jaar 1820 en sindsdien internationaal actief geweest in de haring- en zouthandel.
De Nederlandse Zouthandel wordt nog steeds geleid door de familie van der Drift en heeft daarmee bijna 200 jaar ervaring in het zout.
In de 19e eeuw brachten onze zeilschepen stokvis naar Portugal en namen het zout uit de Portugese zoutpannen mee terug.
De tijd met zeilschepen hebben we reeds jaren geleden achter ons gelaten en we betrekken de laatste 80 jaar zout van twee gerenommeerde zoutproducenten; de Esco uit Hannover en de Akzo uit Hengelo.

 

Bedrijven en particulieren kunnen bij ons wateronthardingszout betrekken voor hun regeneratieapparatuur. Daarnaast leveren wij aan een groot aantal Nederlandse Gemeenten het strooizout gedurende de wintermaanden.
Via onze webshop kan veilig, snel en eenvoudig Broxo (Akzo) en Regenit (Esco) worden besteld. Tijdens de wintermaanden is het ook mogelijk om zakken strooizout te bestellen.

 

Axal Pro Vacuum Zouttabletten van de zoutproducent Esco zijn verkrijgbaar bij Nederlandse Zouthandel. De verpakking is van stevig kunststof en waterdicht. Het Axal blijft hierdoor schoon. Door de 10kg zakken is het een stuk gemakkelijker de waterontharder bij te vullen dan de 25 kg zakken. Zeker wanneer de ontharder op een moeilijke plaats staat opgesteld, waardoor je er niet makkelijk bij kunt bij het vullen. Axal Pro Zouttabletten zijn gemaakt van geraffineerd zout van voedingskwaliteit.
Onder hoge druk worden de tabletten geperst zodat zij niet uit elkaar vallen maar langzaam smelten. De ideale procedure bij het regeneratieproces. Het Axal Pro is ontwikkeld en vervaardigd voor de waterontharding. De Axal zouttabletten zijn ca 25 mm en bestaan voor 99,9% uit puur Natriumchloride (NaCL). Nederlandse Zouthandel is gespecialiseerd in het leveren van kleinere hoeveelheden door heel Nederland. De minimale bestelhoeveelheid van het Axal Pro is 10 zakken van 10 kg = 100 kg. In de meeste gevallen het gemiddelde gebruik per jaar voor particulieren.