De verschillende soorten onthardingszouten

Onthardingszouten maken hard water geheel zacht en zijn perfect voor toepassing thuis. Onthardingszouten zetten magnesium en calcium van het harde water om in natrium ionen. Onthardingszouten komen in drie soorten en vormen voor, dit zijn:

-Verdampte, Zonne- en Rotsvorm. Deze drie soorten zijn afhankelijk van hun gehalte aan natriumchloride. Verdampte zouten worden verkregen door ondergrondse mijnbouw. De ondergrondse zoutlagen worden verkregen door het drogen van het vochtgehalte en het extraheren van het zout.

De zonne-vorm wordt verkregen door verdamping van het zeewater. De rotsvorm daarentegen wordt rechtstreeks verkregen uit de grond. Het is erg belangrijk om te kiezen voor het juiste soort zout van de drie soorten die beschikbaar zijn en de hoeveelheid zout die u moet gebruiken.

Het type en de hoeveelheid zijn afhankelijk van de hardheid van het water. Hoe meer mineralen het harde water bevat, hoe meer zout is vereist. Verschillende soorten onthardingszout hebben verschillende mate van oplosbaarheid. Hoe meer elementen onoplosbare zouten er in het water voorkomen, des te moeilijker het zal zijn om het water te reinigen. Regeneratie wordt dan erg belangrijk.

Regeneratiezout is een zeer zuiver gekristalliseerd verdampt zout, zonder toegevoegde anti klonter middelen, synthetische kleurstoffen, of andere ingrediënten.

De rotsvorm van onthardingszout bestaat voor het overgrote deel uit onoplosbare elementen. De verdampte vorm is ook een zeer goede optie. De zonnevorm is een gunstig optie als de hardheid van het water minder erg is.

Laat u zich in elk geval eerst goed informeren over de keuze van het soort onthardingszout en neem daarbij ook de prijs en kwaliteit in overweging. De frequentie en de noodzaak om het zout te verwisselen is ook afhankelijk van de hardheid van het water. Zorg ervoor dat uw systeem altijd op zijn minst halfvol is. Het systeem moet eens per maand worden gecontroleerd, zodat het langer meegaat.