Voordelig strooizout bestelt u natuurlijk bij Nederlandse Zouthandel
Of ga direct naar:
ONTHARDINGSZOUT | STEENZOUT VOEDINGSZOUT | UREUM ZOUTBLOKKENZWEMBADZOUT

Koude en vuile winter met veel sneeuw?  Uw strooizout gratis en snel geleverd aan huis.

Tijdelijk K+S strooizout 25 kg zakken tegen een bodemprijs! Sla nu uw slag en bestel snel!

Strooizout KenS 25kg
16.50 per zak
Strooizout KenS 25kg
12.65 per zak
Strooizout KenS 25kg
9.35 per zak
Strooizout KenS 25kg
6.70 per zak

Strooizout, bestel het hier.

Waarom en wanneer

Strooizout is zout dat je in de winter op de wegen strooit om gladheid te bestrijden. Het zout zorgt dat het vriespunt van

strooizout wagens in actie

het water lager komt te liggen, zodat het kouder moet zijn voordat het water in ijs verandert. Water bevriest al op precies op 0 graden Celsius. Water waar strooizout is aan toegevoerd bevriest pas op bij -5 graden Celsius, afhankelijk van het zoutgehalte. Dit komt omdat het strooizout, natriumchloride (NaCl), zich mengt met de sneeuw of ijzel op het wegdek en met dit water pekel vormt. Dit is een mengsel van zout met water. Pekel heeft een lager vriespunt dan water. Daardoor zal de pekel dus minder snel bevriezen dan water en zal er minder snel bevriezing en daarmee gladheid optreden. Voor meer informatie kunt u ook Wiki raadplegen.

Gemeenten maken tegenwoordig vaak gebruik het natzout strooien. De strooiwagen is dan uitgevoerd met een tank waarin strooizout al is opgelost in water. De strooiwagen sproeit tijdens het rijden deze pekel tegelijkertijd met droog zout, waardoor het zout gelijk op het wegdek plakt. Het voordeel hiervan is het zout niet kan wegwaaien, veel nauwkeuriger gestrooid kan worden en dat er minder zout nodig is. Omdat er op deze manier veel nauwkeuriger gestrooid kan worden, kunnen de strooiwagens harder rijden. Op deze manier kan het strooizout zowel direct maar ook preventief gestrooid worden.

Er zijn 3 momenten wanneer u het zout kunt gaan strooien:

Preventief strooien

Voordat het glad wordt. Dit doet u wanneer de weersvoorspellingen aangeven dat het slecht weer gaat worden.

Curatief strooien

Zodra de sneeuw valt. Hiermee zorgt u ervoor dat de weg begaanbaar blijft.

Repressief strooien

Wanneer het al glad is…  Op dat moment strooit u eigenlijk te laat!

Kwaliteit van het zout

De kwaliteit van het strooizout is uiteraard erg belangrijk. Nederlandse Zouthandel levert al jaren aan vele Gemeenten die erop kunnen vertrouwen dat zij altijd en op tijd van strooizout worden voorzien. Nederlandse Zouthandel betrekt zout van Nederlandse en Duitse zoutproducenten (Esco en Akzo), zodat u van topkwaliteit zout verzekerd bent.

Nooit meer gesjouw met 25 kilogram zakken? Dit is de oplossing!

Nooit meer sjouwen met grote zakken strooizout. Vanaf nu bij de Nederlandse Zouthandel zijn er 12,5 kg zakjes ESCO strooizout te koop. De zakken strooizout zijn lekker compact en ideaal om mee te werken. Het strooizout is verkrijgbaar vanaf 8 zakken. Wil je ook lekker handzaam en makkelijk strooien, sla dan nu de 12,5 kg zakken in en als de gladheid toeslaat, kan je er direct mee aan de slag!

Klaar voor de winter!

Tonnen en tonnen strooizout wordt het komende winterseizoen over de wegen verspreid om de gladheid zo veel mogelijk te bestrijden. Rijkswaterstaat zorgt voor de snelwegen, de provincies voor de provinciale wegen en gemeenten moeten de lokale wegen begaanbaar houden.
Zoals eerder gemeld is strooizout een dooimiddel. Het zorgt ervoor dat het vriespunt van water wordt verlaagd. Het zout vrijwel altijd natriumchloride, NaCl mengt zich met het aanwezige water (ijs of sneeuw) en vormt zo pekel.
Strooizout kan vacuümzout, steenzout of zeezout zijn. Zeezout is in Nederland niet gebruikelijk. Vacuümzout wordt gefabriceerd door onderaardse zoutlagen in vloeibare vorm omhoog te pompen en het vervolgens in de fabriek zodanig te bewerken dat er korrels overblijven. Vacuümzout is behoorlijk zuiver. Steenzout wordt gewonnen in zoutmijnen, met name in Duitsland en Oostenrijk. Steenzout is ongezuiverd en bevat meer verontreinigingen dan vacuümzout. De korrel is groter en onregelmatiger.
Bij de Nederlandse Zouthandel verkopen we steenzout in zakken van 12,5 kg of 25 kg.

Verzekerd van voldoende strooizout

Bestel tijdig uw strooizout bij Nederlandse Zouthandel, dan heeft u in elk geval een voorraadje staan wanneer het begint te sneeuwen of ijzelen.

Waarom bij Nederlandse Zouthandel bestellen:

  • Betrouwbaar
  • Snelle levering
  • Achteraf betalen per factuur of veilig via iDeal
  • Thuis blijven hoeft niet. Bij geen gehoor zetten wij uw bestelling naast de voordeur
  • Wij berekenen geen verzendkosten, prijzen zijn exclusief 21% BTW
Wij leveren uitsluitend kwaliteitsproducten van de zoutproducenten Esco en Nouryon (voorheen Akzo)
Nederlandse Zouthandel B.V.  uw betrouwbare zoutleverancier van onthardingszout en overige zoutproducten – 200 jaar ervaring in zoutproducten. Op al onze leveringen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing, te lezen of te downloaden via het menu