Strooizout bestelt u natuurlijk bij Nederlandse Zouthandel

Of ga direct naar:
| ONTHARDINGSZOUT | ZOUTBLOKKENZWEMBADZOUT | STEENZOUT VOEDINGSZOUT |

Koude en vuile winter met veel sneeuw? Op Nederlandse Zouthandel kunt u vertrouwen! Gratis en snel geleverd aan huis.

Strooizout

Waarom en wanneer

Strooizout is zout dat je in de winter op de wegen strooit om gladheid te bestrijden. Het zout zorgt dat het vriespunt van

strooizout wagens in actie

het water lager komt te liggen, zodat het kouder moet zijn voordat het water in ijs verandert. Water bevriest al op precies op 0 graden Celsius. Water waar strooizout is aan toegevoerd bevriest pas op bij -5 graden Celsius, afhankelijk van het zoutgehalte. Dit komt omdat het strooizout, natriumchloride (NaCl), zich mengt met de sneeuw of ijzel op het wegdek en met dit water pekel vormt. Dit is een mengsel van zout met water. Pekel heeft een lager vriespunt dan water. Daardoor zal de pekel dus minder snel bevriezen dan water en zal er minder snel bevriezing en daarmee gladheid optreden. Voor meer informatie kunt u ook Wiki raadplegen.

Gemeenten maken tegenwoordig vaak gebruik het natzout strooien. De strooiwagen is dan uitgevoerd met een tank waarin strooizout al is opgelost in water. De strooiwagen sproeit tijdens het rijden deze pekel tegelijkertijd met droog zout, waardoor het zout gelijk op het wegdek plakt. Het voordeel hiervan is het zout niet kan wegwaaien, veel nauwkeuriger gestrooid kan worden en dat er minder zout nodig is. Omdat er op deze manier veel nauwkeuriger gestrooid kan worden, kunnen de strooiwagens harder rijden. Op deze manier kan het strooizout zowel direct maar ook preventief gestrooid worden.

Er zijn 3 momenten wanneer u het zout kunt gaan strooien:

Preventief strooien

Voordat het glad wordt. Dit doet u wanneer de weersvoorspellingen aangeven dat het slecht weer gaat worden.

Curatief strooien

Zodra de sneeuw valt. Hiermee zorgt u ervoor dat de weg begaanbaar blijft.

Repressief strooien

Wanneer het al glad is…  Op dat moment strooit u eigenlijk te laat!

Kwaliteit van het zout

De kwaliteit van het strooizout is uiteraard erg belangrijk. Nederlandse Zouthandel levert al jaren aan vele Gemeenten die erop kunnen vertrouwen dat zij altijd en op tijd van strooizout worden voorzien. Nederlandse Zouthandel betrekt zout van Nederlandse en Duitse zoutproducenten (Esco en Akzo), zodat u van topkwaliteit zout verzekerd bent.

Verzekerd van voldoende strooizout

Woensdag 9 maart 2016 is door de gemeente en de Nederlandse Zouthandel (al 50 jaar lang ‘onze’ zoutleverancier) een nieuwe strooizout overeenkomst voor Gemeente Alphen aan den Rijn ondertekend.
Hiervoor is een intensief Europees aanbestedingstraject doorlopen. Alphen aan den Rijn is voor de komende 4 jaren weer verzekerd van een exclusief gereserveerde hoeveelheid steenzout van 2,2 miljoen kilogram (2.200 ton) zout per winterseizoen, om de gladheid op onze wegen en paden te bestrijden.

Ongeveer 700 ton is beschikbaar in eigen opslagbunkers (centraal depot bij gebouw Langeroode in Alphen aan den Rijn en decentraal depot ITC in Hazerswoude-Dorp). De overige 1.500 ton is gereserveerd in Borth/Harlingen.

Leuk om te weten

Nederlandsezouthandel Alpen aan de RijnAfgelopen winter zijn de gemeentelijke strooiploegen 19 keer uitgereden. We hebben tot nu toe 550 ton zout gebruikt. In een voorgaand jaar was dat 32 keer (= 900 ton zout) en in het seizoen 2009-2010 maar liefst 68 keer (=1.900 ton zout).

 

Op de foto ziet u van links naar rechts: manager van de gemeentelijke afdeling Uitvoering en Service Ton Spitsbaard, wethouder Tseard Hoekstra en Roeland van der Drift, directeur van de Nederlandse Zouthandel en vier medewerkers van Alphen aan den Rijn.

 

Waarom bij Nederlandse Zouthandel bestellen:

  • Betrouwbaar
  • Snelle levering
  • Achteraf betalen per factuur of veilig via iDeal
  • Thuis blijven hoeft niet. Bij geen gehoor zetten wij uw bestelling naast de voordeur
  • Wij berekenen geen verzendkosten, prijzen zijn exclusief 21% BTW

 

Wij leveren uitsluitend kwaliteitsproducten van de zoutproducenten Esco en Akzo.
Nederlandse Zouthandel B.V.  uw betrouwbare zoutleverancier van onthardingszout en overige zoutproducten – 200 jaar ervaring in zoutproducten. Op al onze leveringen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing, te lezen of te downloaden via het menu