Welkom in de wereld van wateronthardingszout. Regelmatig krijgen we vragen over de verschillen soorten en merken wateronthardingszout. Welke moet ik kiezen?

Zoutblokken, Blokzout, Broxo, Regenit, Axal, Kinetico, Soft-Sel, K+S, Salins,  De meeste merken zijn fabrieksmerken van de zoutproducenten K+S (Frisia, Esco, Solvay) en Salins (Nouryon, Akzo)..

Daarnaast zijn er ook leveranciers van wateronthardingsapparatuur, om het je makkelijk te maken, die het zout in een eigen verpakking laten maken. Het resultaat is dat de consument de bomen door het bos niet meer ziet en ook moeilijk prijzen kan vergelijken.

Wateronthardingszout is verkrijgbaar in brokjes, tabletten of in de vorm van zoutblokken. Het zout wordt in alle drie de gevallen onder hoge druk geperst. De reden hiervoor is dat wanneer uw waterontharder het zoute water gebruikt bij het schoonspoelen van de harsbolletjes (ontdoen van de opgevangen kalk) het niet de bedoeling is dat het niet opgeloste zout ook gelijk wegspoelt. Dat zou jammer zijn en pure verspilling zijn van het zout.

Er zijn een aantal merken waterontharders die je moet vullen met zoutblokken. Meestal zijn dat 4 kg zoutblokken. Deze zoutblokken zijn per 2 stuks verpakt. 2 x 4 = 8 kg per verpakking.

Ondanks meerdere merken waterontharders en verschillende zoutproducenten is er gelukkig wel eenheid in het formaat van deze zoutblokken. De afmetingen van de 4 kg zoutblokken zijn altijd 27 x 9 x 9 cm.

Maakt het dan niet uit welk merk zoutblokken je kiest? Waar je op moet letten is dat het blokzout of zoutblokken (in België zeg je geen zoutblokken maar blokzout) gemaakt zijn van puur vacuümzout. Vacuümzout is zout wat eerst is opgelost in water en daarna onder vacuüm is ingekookt totdat het water is verdampt. Hierdoor krijg je heel mooi en zuiver zout. Daarnaast is het van groot belang dat de zoutblokken op de juiste manier onder hoge druk zijn geperst tot zoutblokken.

Dus waar moet je op letten bij het kiezen van zoutblokken:

  • Zijn de zoutblokken gemaakt van zuiver vacuümzout zonder toevoegingen.
  • Werkt mijn waterontharder op 4 kg zoutblokken van 27 x 9 x 9 cm

Zoutblokken bestellen? klik hier >

Zouttabletten bestellen? klik hier >

.

Winkelwagen
Scroll naar boven