Zoutblokken van specifieke leveranciers, is er een voordeligere vervanger? Ja!

Geplaatst in: Blog, Blog page 0

Welkom in de wereld van wateronthardingszout. Regelmatig krijgen we vragen over de verschillen tussen de merken wateronthardingszout. Er zijn verschillende merken op de markt:

.

Broxo 6-15, Regenit, Axal, Purosel, Pure White 4 kg Zoutblokken, Broxo Block 2,5 kg, Regesal, zoutblokken van specifieke leveranciers die waterontharders verkopen en zo kan je nog even doorgaan. De meeste merken zijn fabrieksmerken. Zo is het 4 kg blokzout van NGS Salt Engeland, komt Regenit, Axal en Regesal van de Esco (Frisia te Harlingen) en Broxo 6-15 en Broxo Block zijn weer merken van de Akzo (Hengelo).

.

Er zijn ook leveranciers van wateronthardingsapparatuur die zout met een eigen merk op de markt brengen. Dat is handig voor deze leveranciers, want zo kan de klant de prijzen niet vergelijken. Deze leveranciers brengen bijvoorbeeld 4 kg zoutblokken op de markt. Pure White 4 kg zoutblokken, die via www.zoutblokken.nl en www.blokzout.be zijn te bestellen, doen precies hetzelfde maar ze zijn voordeliger en passen ook in alle waterontharders waar 4 kg zoutblokken in gaan. Broxo Block (de 2,5 kg zoutblokken) van de Akzo zijn ook geschikt voor de meeste waterontharders die geleverd zijn vóór juli 2014.

.

Nederlandse Zouthandel heeft de belangrijkste kwaliteitsmerken in haar programma. Regenit, Axal, Broxo 6-15, Pure White 4 kg zoutblokken, Broxo Block en Regesal. Merken zonder noemenswaardig verschil en dus eenvoudig met elkaar zijn uit te wisselen: Regenit met Purosel van Lubron. Dure zoutblokken van specifieke leveranciers met Broxo Block. Broxo met Regesal.

.

Er zijn 3 belangrijke punten waar u op dient te letten bij de keuze van het wateronthardingszout. Het wateronthardingszout moet zuiver vacuümzout of zeezout zijn zonder toevoegingen. Bij de zoutblokken moet worden opgepast dat ze niet te groot zijn voor de waterontharder (kleinere blokken is geen probleem) en uiteraard… de prijs! De Pure White Zoutblokken van zoutblokken.nl zijn van zuiver zeezout en geschikt voor alle waterontharders waar 4kg zoutblokken in passen. Broxo Block 2,5 kg passen in vrijwel alle apparaten die geleverd zijn vóór juli 2014.

.

Kortom: zijn er alternatieven voor de “eigen” merken zoutblokken? Jazeker, hiervoor zijn A-merken van de Esco (Regesal en Regenit) en Akzo (Broxo 6-15 en Broxo Block) beschikbaar voor minder geld.

Dus de 4 kg zoutblokken van www.zoutblokken.nl passen in alle merken waterontharders die geschikt zijn voor 4 kg zoutblokken.

Naar de bestelpagina voor Regenit, Broxo en Axal >>

of

Naar de bestelpagina voor 4 kg zoutblokken >>

 

.