Hard water is water met een aanzienlijke hoeveelheid opgeloste mineralen. Zacht water is behandeld water waarin de enige kation (positief geladen ion) natrium is. De mineralen in water geven het een karakteristieke smaak. Sommige natuurlijke mineraalwaters zijn zeer gewild voor hun smaak en zijn goed voor de gezondheid.

Waarom zou je dan een waterontharder moeten gebruiken? Het antwoord is dat zeer hard water de levensduur van sanitair kan verkorten en ook de effectiviteit van bepaalde reinigingsmiddelen doet verminderen.

Wanneer hard water wordt verwarmd, komen de carbonaten uit de oplossing, er zal kalk in de leidingen en waterkokers gevormd worden. Naast vernauwing en mogelijk verstopping van de leidingen, voorkomt kalk de efficiënte van warmte-overdracht, zodat een boiler met kalkaanslag veel meer energie zal moeten gebruiken om u warm water te geven.

Zeep is minder effectief in hard water omdat het reageert op het calcium-of magnesiumzout van het organische zuur van de zeep. Deze zouten zijn onoplosbaar en vormen grijsachtige zeepresten, maar geen reiniging schuim.
Mensen uit verschillende landen maken gebruik van verschillende soorten reiniging en verzachtingsmethoden, want het water verschilt van land tot land. Een meest gebruikte methode is om het water met behulp van zout blokken te verzachten. Blok zout dient om de verharding van de metaalconcentratie in het water te verminderen. Dit type zout waterontharder wordt gebruikt in tal van verweking methoden waar de zware ionen van magnesium en calcium worden veranderd in lichtere kalium of natrium-ionen.
Er verschillende merken op de markt die hard water zacht maken, d.m.v. onthardingszout oa: Vacuüm zouttabletten voor waterontharding, die gebasseerd zijn op waterontharding via ionenwisseling.
Deze zijn:

Onze zouttabletten in 10 kg zakken

Onze zoutblokken van 4 kg

Broxo 6-15 onthardingszout

Axal en Regenit zouttabletten

Winkelwagen
Scroll naar boven